RECEPT

GOZBA NEKA TRAJE I NAKON USKRSA: Krumpir u foliji s kuhanim jajima

Ne mrštite se kad vidite koliko vam je kuhanih jaja ostalo, nego ukradite nam ideju pa usput kreirajte i neku vašu varijantu jela.
4 velika krumpira
50 g maslaca
500 g milerama
1 češanj češnjaka
vezica kopra
vezica vlasca
150 g narezane pancete
3 kuhana jaja
sol i papar

Krumpir dobro oprati, osušiti papirnatim ubrusom te staviti na komad folije. Začiniti solju i komadićem maslaca, zamotati i peći u pećnici na 180 °C oko 30 - 40 minuta, ovisno o veličini krumpira. Dok se krumpir peče, u zdjelicu staviti mileram te ga začiniti solju i paprom po ukusu. Dodati sitno nasjeckani češnjak te začinsko bilje - kopar i vlasac. Na tavi popržiti pancetu i pustiti da se ohladi jer je tada još hrskavija. Kuhana jaja očistiti i narezati na komade. Pečeni krumpir razrezati te preliti umakom, usitnjenom prženom pancetom, jajima i svježim začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:47