ROŠTILJ

Gulaš od rebaraca

Marko Miščević

Trebat će vam:

1/2 kg svinjskih rebaraca (rez mesa - spare ribs)
1/2 kg junećih rebaraca (rez mesa - presjek rebara po širini, debljine 2 cm)
1 kg mladog krumpira goveđi temeljac
2 glavice luka (nasjeckati na sitno)
1 mrkva (naribana)
3 češnja češnjaka (nasjeckati na sitno)
1/2 l crnog vina
1 dl maslinova ulja
2 male žlice šafrana
2 žlice mljevene slatke paprike
5 listova suhog lovora
3 žlice koncentrata rajčice
3 žlice svježeg nasjeckanog peršina
1 žlica senfa
1 žlica šećera
sol
papar

Marko Miščević
 

Priprema:

Svinjska rebarca narezati na pojedinačne komade. Luk i mrkvu pirjati na maslinovu ulju 20-ak minuta na laganoj vatri dok ne omekšaju. Nakon toga staviti svinjeća i juneća rebarca te ih dinstati 15-ak minuta. Dodati goveđi temeljac, slatku papriku, češnjak, šafran, lovor, koncentrat od rajčice, senf, šećer i crno vino. Kuhati na laganoj vatri 20 minuta. Dodati mladi krumpir. Staviti poklopac i nastaviti kuhati na laganoj vatri 2 sata. 10 minuta prije kraja dodati peršin, sol i papar po želji.

Izdvajamo

Iz drugih medija