U novootvorenom Bar&Tonu chefa Marina Medaka nedavno smo, među ostalim novim jelima, isprobali i gusti, kremasti proljetni minestrone, koji trenutačno nude na svom meniju. Ova utješna juha toliko nam se svidjela da smo ekipu u kuhinji, inače predvođenu Željkom Loparom, odmah zamolili za recept. On nam ga je rado ustupio, a mi ga prenosimo u nastavku.
SAZNAJTE VIŠE: CIJELA PRIČA O BAR&TONU
Svakako je dobro dodati i kako su neka jela koja se u Bar&Tonu nude ista ona koja se nude i u RougeMarinu u Folnegovićevom, dok je na nekoliko noviteta ekipa radila s chefom Dinom Galvagnom.
Za ovu juhu trebat će vam nekoliko bazičnih sastojaka, ali i nekoliko onih koje u ovo vrijeme možete pronaći na tržnici, poput graška i poriluka. Također, u slučaju da nemate vremena za kuhanje graha, koristiti možete i onaj iz konzerve, koji ste prethodno isprali.
Dobro je dodati i kako bi vam u ovom jelu jedini neobičan element mogla biti pasta od peršina, koju u Bar&Tonu rade s indijskim oraščićima i koja će juhi dati lijepu kremoznost i gustoću. Uz pastu, vrhnje i drugi slični dodaci neće vam biti potrebni.
GUSTI PROLJETNI MINESTRONE
Za bazu će vam trebati:
20 g maslaca
20 g maslinova ulja
40 g crvenog luka
40 g celera stabljičastog
40 g komorača
40 g sitnijeg bijelog graha (+40 g vode od kuhanja)
85 g češnjovke
40 g mrkva
60 g tarane
500 g pilećeg temeljca
sol i papar
Ostalo:
poriluk
grašak
pasta od peršina ili svježi sjeckani peršin
maslinovo ulje
Priprema:
Na laganoj vatri zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i posolite. Pržite dok se ne zastakli. Dodajte celer, koromač i mrkvu nasjeckanu na sitno kockice i kobasicu narezanu na ploške. Pirjajte dok se sve ne zagrije. Dodajte grah s vodom od kuhanja. Umiješajte i dio grada izblendajte. Dodajte temeljac i pustiti da se zakuha. Začinite, dodajte taranu i kuhajte 10 minuta, a zatim dodajte poriluk i grašak. Kuhajte 5 minuta. Na kraju umiješajte pastu od peršina i maknite s vatre.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....