Heljda kakvu volimo

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • kuhana heljda
  • ljutika
  • 2 srednje mrkve
  • kiselo zelje
  • peršin
  • bučino ulje
  • papar, sol

Priprema

1. korak

Ispranu heljdu prije kuhanja par minuta popržiti na tavi. Tako ćemo dobiti njen intenzivniji okus. Kuhati heljdu dok ne omekša.

2. korak

Na ulju dinstati mrkvu narezanu na kockice i ljutiku dok ne omekšaju. Na mrkvu dodati isprano narezano kiselo zelje i dinstati dok zelje ne omekša. U to umiješati kuhanu heljdu.

3. korak

Začiniti solju, paprom i dodati svježe sjeckani peršin.

4. korak

Ovo je idealan prilog svim vrstama mesa, može se jesti kao zasebno jelo ili, kada se malo ohladi, uz dodatak bučinog ulja kao ukusna topla zimska salata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 23:44