Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- kuhana heljda
- ljutika
- 2 srednje mrkve
- kiselo zelje
- peršin
- bučino ulje
- papar, sol
Priprema
1. korak
Ispranu heljdu prije kuhanja par minuta popržiti na tavi. Tako ćemo dobiti njen intenzivniji okus. Kuhati heljdu dok ne omekša.
2. korak
Na ulju dinstati mrkvu narezanu na kockice i ljutiku dok ne omekšaju. Na mrkvu dodati isprano narezano kiselo zelje i dinstati dok zelje ne omekša. U to umiješati kuhanu heljdu.
3. korak
Začiniti solju, paprom i dodati svježe sjeckani peršin.
4. korak
Ovo je idealan prilog svim vrstama mesa, može se jesti kao zasebno jelo ili, kada se malo ohladi, uz dodatak bučinog ulja kao ukusna topla zimska salata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....