I NA VIŠE NAČINA

Hrskava izvana, sočna i aromatična iznutra! Ovu svinjsku roladu mogli bismo jesti danima

 Wirestock/Getty Images/istockphoto
Prvo uz pire krumpir, zatim u sendviču, pa u tortilji...
Prvo uz pire krumpir, zatim u sendviču, pa u tortilji...

Trebat će vam:

4-5 kg svinjske potrbušine

kuharski konac

100 g sitne morske soli

suhi timijan, bosiljak, origano...

10-ak režnjeva češnjaka

svježe začinsko bilje (timijan, bosiljak, peršin...)

10-al slanih inćuna

1 šaka tostiranih badema

sol i papar po potrebi

maslinovo ulje

Priprema:

Suhe začine i sol najprije pomiješajte pa ih dobro natrljajte u meso. Umotajte meso u foliju i stavite u hladnjak preko noći. Sat vremena prije pečenja, meso izvadite. Dok meso odmara na sobnoj temperaturi, od svježeg začinskog bilja, inćuna, badema, maslinova ulja, soli i papra napravite pastu. Najbolje u mužaru, a možete i u sjeckalici. Sve dobro pomiješajte i premažite meso. Zarolajte ga i zavežite užetom za kuhanje. Roladu prebacite u posudu za pečenje, pokrijte folijom i pecite na 150 stupnjeva tri sata. Otkrijte pa pojačajte temperaturu na 2o0 stupnjeva i pecite još 20-ak minuta kako biste dobili hrskavu kožicu. Poslužite uz prilog po želji ili u sendviču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 19:47