Trebat će vam:
4-5 kg svinjske potrbušine
kuharski konac
100 g sitne morske soli
suhi timijan, bosiljak, origano...
10-ak režnjeva češnjaka
svježe začinsko bilje (timijan, bosiljak, peršin...)
10-al slanih inćuna
1 šaka tostiranih badema
sol i papar po potrebi
maslinovo ulje
Priprema:
Suhe začine i sol najprije pomiješajte pa ih dobro natrljajte u meso. Umotajte meso u foliju i stavite u hladnjak preko noći. Sat vremena prije pečenja, meso izvadite. Dok meso odmara na sobnoj temperaturi, od svježeg začinskog bilja, inćuna, badema, maslinova ulja, soli i papra napravite pastu. Najbolje u mužaru, a možete i u sjeckalici. Sve dobro pomiješajte i premažite meso. Zarolajte ga i zavežite užetom za kuhanje. Roladu prebacite u posudu za pečenje, pokrijte folijom i pecite na 150 stupnjeva tri sata. Otkrijte pa pojačajte temperaturu na 2o0 stupnjeva i pecite još 20-ak minuta kako biste dobili hrskavu kožicu. Poslužite uz prilog po želji ili u sendviču.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....