VRIJEME JE ZA frosé

Ljetne vrućine ugasite ovom jednostavnom ledenom slasticom od borovnica i rosea

 Marko Miščević/Cropix
Kad shvatite da vam za ledene poslastice treba samo ledenica, a ne sladoledomat i druge sprave za "mučenje", ljeto može početi...

Trebat će vam:

750 ml roséa (ili bilo kojeg drugog ružičastog vina)
100 g šećera
100 g borovnica
3 žlice soka od limete
120 ml vode

Priprema:

Vino prebacite u kalup za led i stavite ga u zamrzivač preko noći. Kad ste spremni za pripremu sorbeta, u posudi zagrijte šećer i vodu pa kuhajte nekoliko minuta, samo da se otopi šećer. Dodajte i borovnice te kuhajte još minutu, maknite s vatre i pustite da se sirup ohladi. Procijedite kroz sito pa sve, s kockicama roséa, prebacite u blender. Dodajte sok limete i sve dobro usitnite. Prebacite u plastičnu posudu i zamrznite još jedan sat.

image
Marko Miščević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:08