DOBRE IDEJE

IZGLEDA KAO MOLEKULARNA KUHINJA, ALI OVO MOŽETE NAPRAVITI I DOMA: Teleća pašteta s kokicama kože krškopoljske svinje

    AUTOR:
    • Zoran Šimunić Šime

  • OBJAVLJENO:
  • 17.06.2019. u 12:48

Marko Miščević

Ne šalimo se, pokazao nam je Jure Tomič iz Debeluha!

250 g teleće jetrice
100 g goveđeg obraza
80 g goveđeg filea (bifteka)
1 luk
2 x 30 ml vinjaka-konjaka
1 list lovora
1 prstohvat mažurana
1 češnjak
100 ml bijelog suhog vina
1 vrećica za pečenje
sol, papar
krupna sol
maslinovo ulje

Marko Miščević
 

Češnjak ogulimo i zgnječimo te podlijemo s 50 ml vina i ostavimo da se marinira oko 3 sata. Goveđi obraz stavimo s vrećicu za pečenje s malo bijelog vina i lovorovim listom te na 180 stupnjeva pečemo tri sata. Kada je gotovo, sačuvamo sok te ohladimo. U međuvremenu očistimo luk i narežemo na sitno, jetricu očistimo od žilica i narežemo na kockice. Na ulju propirjamo luk te dodamo jetrica i kratko sotiramo dok ne dobiju smeđu boju (ne predugo). U multipraktiku pomiješamo sastojke (obraz, jetricu, malo soka od pečenja, masnoću i luk iz tavice, mažuran, malo vina, malo vode od češnjaka) i miksamo. 30 ml vinjaka ulijemo u čašicu te probamo, dok preostali dio dodamo u smjesu. Probamo okuse, i prema potrebi kremoznost usklađujemo sa sokovima od pečenja, prema potrebi možemo dodati i masti gušče ili svinjske. Ohlađenu paštetu oblikujemo u kuglice pomoću žlice za sladoled, pokrijemo tanko narezanim trakicama od filea te poslužimo uz kokice. Posipamo s malo krupne soli. Kod soljenja smjese za paštetu koristimo manje soli kako ne bi bila preslana.

Izdvajamo

Iz drugih medija