PETA ČETVRTINA

IZNUTRICE: B - liver

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Prezreni komadi životinja, takozvana peta četvrtina. Najjeftiniji, ali i nutricionistički najvredniji. I, za mnoge, najfiniji. Pripremili smo vam neke klasike i neka posve nova jela

tortilja (a može i prerezana lepinja)
pileća jetra i želuci
kiselica i potočarka
svježe ribani hren
čili umak
papar, sol maslac, maslinovo ulje

Zagreb, 220119.
Jela s iznutricama pripremili su Zoran Simunic i Gordan Zecic.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Prokuhajte pileće želuce 15-ak minuta, narežite ih na ploške te ih zajedno s očišćenim jetricama kratko popržite na mješavini maslaca i maslinova ulja. Posolite i popaprite. Zagrijte na ploči tortilju te u nju ubacite želuce i jetrice, kiselicu i potočarku. Preko svega naribajte svježi hren i prelijte čili umakom, po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:20