PETA ČETVRTINA

IZNUTRICE: Jetrica na naglo

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Prezreni komadi životinja, takozvana peta četvrtina. Najjeftiniji, ali i nutricionistički najvredniji. I, za mnoge, najfiniji. Pripremili smo vam neke klasike i neka posve nova jela

svježa teleća jetra
brašno
maslinovo ulje
prstohvat soli
češnjak
peršinov list
sol
papar
ćimulice

Zagreb, 220119.
Jela s iznutricama pripremili su Zoran Simunic i Gordan Zecic.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Jetru očistite od žilica, ogulite vanjsku opnu, operite i narežite na tanke odreske, najviše 1 cm debljine. Pržite kratko s obje strane, tako da u sredini ostane ružičasta. Posolite i popaprite tek kad je pečena, te pospite sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom. Poslužite s ćimulicama kratko pro - kuhanim u vrućoj vodi ili, još bolje, na pari, i potom zalivenoj mladim maslinovim uljem.

Savjet: Ako jetrice dobro osušite kuhinjskim papirom, ne trebate ih brašniti nego samo položiti na vruće ulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:49