IDEJA ZA RUČAK

IZRAELSKE RECEPTURE: Patlidžani s tahinijem

 Tomsialv Krišto / HANZA MEDIA
Chef i vlasnik pet restorana, Shaul ben Aderet, sudionik mnogih TV emisija o gastronomiji i konzultant velikih prehrambenih kompanija odao je recepte najomiljenijih jela u njegovoj zemlji
2 patlidžana
3-4 žlice paste tahini
maslinovo ulje
svježi list peršina
3 češnja češnjaka
sok limuna
pasta od ljutih paprika (ako je ne možete nabaviti može poslužiti i domaći ljuti ajvar)

Zagreb, 170418.
Izraelski kuhar Shaul ben Adereth za Dobru hranu priprema nekoliko jela u hotelu Sheraton.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomsialv Krišto / HANZA MEDIA

Patlidžane oprati i svaki izbosti nožem sa svih strna pa ih prepržiti na otvorenom plamenu (na plinu) dok ne postanu mekani. Oguliti ih i pustiti da se ohlade. Preliti ih maslinovim uljem, posipati nasjeckanim češnjakom, pokapati limunovim sokom, dodati pastu tahini i pastu ljute papričice. Ukrasiti listićima peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:18