IDEJA ZA RUČAK

IZRAELSKE RECEPTURE: Punjene datulje

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Chef i vlasnik pet restorana, Shaul ben Aderet, sudionik mnogih TV emisija o gastronomiji i konzultant velikih prehrambenih kompanija odao je recepte najomiljenijih jela u njegovoj zemlji
dvostruko više datulja nego što ima osoba
isto toliko sušenih marelica
1 limun
4-5 žlica pinjola ili badema
med
lovorov list i grančice komorača za ukras

Zagreb, 170418.
Izraelski kuhar Shaul ben Adereth za Dobru hranu priprema nekoliko jela u hotelu Sheraton.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Datuljama izvaditi koštice i malo ih iznutra nakapati limunovim sokom. Pinjole tostirati, a ako koristimo bademe, nasjeckati ih i tostirati. Pustiti ih da se ohlade. Pomiješati s malo meda pa s time nadjenuti datulje. Mogu se poslužiti za predjelo ili kao desert.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:01