Jedan recept tri ljetna kolača s ricottom

Lagani, baršunasti i ljetni.

Lagani, baršunasti i ljetni kolač. Temeljno rađen od rižinog griza ali vi možete koristiti i pšenični. Peče se nešto manje od sata ali je zato jako sočan i sljedeći dan. Možete ga kombinirati s raznim voćem, a budući da nam je ljeto i kalendarski stiglo omiljenog voća ne nedostaje.

Naša blogerica Dajana , napravila je tri varijante kolača s ricottom. Borovnica, breskve i komadića ananasa, vi pustite mašti na volju i osmislite neke svoje ljetne kombinacije!

Trebat će vam:

  • 4 žlice griza od riže (ili pšeničnog)
  • 1 žličice praška za pecivo
  • 120 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 500 g svježeg sira (kod mene ricotta)
  • 3 jaja
  • 2 žlice soka od limuna
  • korica limuna
  • 130 g otopljenog i ohlađenog maslaca
  • šećer u prahu za posipanje
  • 350-400 g svježeg sezonskog voća (breskve, šljive, borovnice, ananas i sl.)

Cijeli recept pročitajte OVDJE . (na dne stranice bloga)

 

Izdvajamo