Sa senfom i ljutom papričicom

Jedina krumpir salata koju želite jesti!

Zagreb, 030516.
Proslava 5 rodjendana Dobre hrane na Bundeku.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / EPH

Naša Mateja ju je pripremila za proslavu 5. rođendana Dobre hrane, a mi ostali smo ostali zapanjeni savršenstvom njenog okusa! Vjerujte nam, isprobajte ju, oduševiti će vas!

Trebat će vam:

1 kg krumpira
2 svježe ljute papričice ili 1 veća
3 mlada luka
1 žlica senfa
1 žlica nasjeckanog kopra
3 slana inćuna ili srdele iz ulja
1 žličica kurkume
maslinovo ulje
rižin ocat
sol i papar
1 zdjelica rikule

Zagreb, 030516.
Proslava 5 rodjendana Dobre hrane na Bundeku.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / EPH
 

Priprema:

Oguliti krumpir, narezati ga na srednje debele kriške i kuhati u vreloj vodi oko 12 minuta. Ocijediti. Nasjeckati inćune, staviti ih u zdjelicu sa senfom, kurkumom, koprom, maslinovim uljem i octom. Krumpire posoliti, popapriti, dodati mladi luk, ljutu papričicu kojoj ste prethodno uklonili koštice, rikulu i pripremljeni dresing. Promiješati.

Izdvajamo

Iz drugih medija