VIDEO RECEPT

Jednom zauvijek naučite raditi pravi talijanski rižoto, na ovaj način ispast će vam kao u restoranu

Dobra hrana i Papavero u novim nastavcima našeg video specijala donose vam detaljan prikaz izrade jednog od najpoznatijih talijanskih klasika - rižota! Prvi radimo sa svježim gljivama i sušenim vrganjima

U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju će nam pokazati kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.

image

Ana Uremović Longobardi za čitatelje Dobre hrane napravila je malu školu pripreme risotta

Berislava Picek/Cropix

Za prvi video recept odabrali smo jesenske plodove - različite svježe gljive i sušene vrganje, koji će ovom rižotu dati posebno ukusnu notu. Ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo.

Pogledajte video recept!

Ako još imate ili znate gdje nabaviti smokve, isprobajte i recept za rižoto sa smokvama i pršutom!

Cijeli recept Ane Uremović Longobardi za Risotto s gljivama i sušenim vrganjima pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. siječanj 2024 20:20