U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju će nam pokazati kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.
Za prvi video recept odabrali smo jesenske plodove - različite svježe gljive i sušene vrganje, koji će ovom rižotu dati posebno ukusnu notu. Ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo.
Pogledajte video recept!
Ako još imate ili znate gdje nabaviti smokve, isprobajte i recept za rižoto sa smokvama i pršutom!
Cijeli recept Ane Uremović Longobardi za Risotto s gljivama i sušenim vrganjima pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!