JELA OD RIBE

JEDNOSTAVAN RUČAK IZ MORA: Ceviche s avokadom

 Marko Miščević
Kad smo ga zamolili da pripremi jela od ribe, Kostarikanac Esteban Antillon zadovoljno je pljesnuo rukama i bacio se na kuhanje!
450 g bijele ribe poput oslića
2 mlada luka
1 režanj češnjaka
4-5 grančica svježeg korijandera
1 manja čili papričica
8 limeta
četvrt žličice soli
papar

Marko Miščević

Izrežite ribu na kockice veličine 1 cm. Usitnite luk, češnjak i čili papričicu. Posebno fino usitnite svježi korijander. Iscijedite limete i procijedite ih kako biste uklonili komadiće pulpe i koštice. Pomiješajte sve sastojke u zdjeli, dobro je zatvorite i stavite u hladnjak na minimalno tri sata. Poslužite u polovici avokada iz kojeg ste uklonili košticu, i to s kukuruznim tortiljama ili tortilja čipsom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:21