KLOPA DO 50 KUNA

JELA NA BUDŽETU: Marinirani inćuni s breskvom i čips od kosti

 Neja Markičević
Prije odlaska na zasluženi odmor odlučili smo napraviti “morski trening” i od skromnog budžeta pripremili desetak sjajnih jela

• 500 g svježih inćuna

• 4 breskve

• 1 limun

• 2 žlice maslinova ulja

• sol, papar

• kruh

• nekoliko grančica svježe metvice

• ulje za prženje

• sol

Neja Markičević

Filetirajte inćune. Odrežite glave, sačuvajte kralješnicu s kostima i rep. Filete pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem i ostavite u hladnjaku barem sat vremena. U međuvremenu blanširajte breskve i narežite ih na tanke ploške. U dubokoj tavici zagrijte ulje. Kralješnice inćuna lagano umočite u brašno pa ih stavite pržiti. Neka se prže brzo, dok ne postanu svjetlosmeđe. Izvadite ih na papir da se masnoća ocijedi i posolite. Šnite kruha prepržite na grilu ili na tavici pa na njih poslažite marinirane filete inćuna s breskvama. Posipajte listićima metvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:43