KLOPA DO 50 KUNA

JELA NA BUDŽETU: Peka

 Neja Markičević
Prije odlaska na zasluženi odmor odlučili smo napraviti “morski trening” i od skromnog budžeta pripremili desetak sjajnih jela

• 1 kg malih hobotnica, a može i muzgavaca

• po 500 g: bijelog krumpira, ružičastog krumpira

• po 250 g narančaste i žute mrkve

• po 200 g malih glavica ljubičastog i žutog luka

• 250 g cherry rajčica

• 1 glavica češnjaka podijeljena na češnjeve

• 250 g mlade cikle

• nekoliko listića lovora

• nekoliko grančica timijana

• maslinovo ulje

• krupna sol po potrebi

Neja Markičević

Hobotnice ili muzgavce očistite. Ciklu i mrkvu ogulite, krumpir dobro operite, kao i rajčice. Sve zajedno stavite u zdjelu i pokapajte maslinovim uljem. Pecite pod pekom otprilike 30 minuta. Jelo možete pripremati i u pećnici, ali i u posudi s poklopcem. Kad je gotovo, probajte (jer hobotnice su slane) pa dosolite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:27