KLOPA DO 50 KUNA

JELA NA BUDŽETU: Piadina s halumi sirom i povrćem

Neja Markičević

Prije odlaska na zasluženi odmor odlučili smo napraviti “morski trening” i od skromnog budžeta pripremili desetak sjajnih jela

• 250 g brašna

• prstohvat praška za pecivo

• 1 žlica svinjske masti

• 2 prstohvata soli

• 50 ml vode

• 5-6 cherry rajčica

• šaka rikule

• 1 svježi krastavac

• maslinovo ulje

• mljevena paprika

• sol

Neja Markičević
 

Od sastojaka zamijesite tijesto koje mora biti glatko i podatno. Napravite dvije kuglice, omotajte ih prozirnom folijom i ostavite stajati barem pola sata. U međuvremenu marinirajte halumi sir s mljevenom paprikom i maslinovim uljem. Očistite povrće i narežite ga. Halumi sir prepržite na rešetki i stavite ga sa strane, na toplo. Štapom (mi smo se poslužili drškom kuhače) izvaljajte tijesto u male piadine. Pecite ih na rešetki ili vrlo vrućoj gril tavi. Dok su još tople, s jedne strane ih pokapajte maslinovim uljem stavite sir pa povrće i presavijte.

Izdvajamo

Iz drugih medija