KLOPA DO 50 KUNA

JELA NA BUDŽETU: Svinjski lungić s jabukama i povrćem

Neja Markičević

Prije odlaska na zasluženi odmor odlučili smo napraviti “morski trening” i od skromnog budžeta pripremili desetak sjajnih jela

• 1 svinjski lungić

• 1 veća glavica luka

• 1 crvena paprika

• 1 žuta paprika

• 1 zelena paprika

• 2 jabuke

• 2 mrkve

• sol, papar

• listići kadulje

• ulje

Neja Markičević
 

Lungić narežite na deblje šnite. Posolite ga, pa prepržite s obje strane. Stavite sa strane. Nasjeckajte luk. Jabuke narežite na tanke šnite i pržite ih na masnoći od mesa s lukom. Kad omekšaju, dodajte ostalo nasjeckano povrće i malo prodinstajte. Začinite, dodajte meso, pa još malo prodinstajte. Posipajte listićima kadulje i popaprite. Ako želite, možete ih posipati i crnim kimom.

Izdvajamo

Iz drugih medija