NEŠTO NA ŽLICU

JELA NA ŽLICU: Varivo od kupusa, mrkve i leće

 

1 glavica luka
2 režnja češnjaka
200 ml povrtnog temeljca
1 vezica mladog luka
3 mrkve
1 manja glavica slatkog kupusa
1 šalica leće (ili 1 manja konzerva leće)
ulje
sol, papar

Ako upotrebljavate suhu leću, namočite je u vrelu vodu. U međuvremenu očistite i sitno nasjeckajte luk. Očistite češnjak. Glavicu zelja naribajte na mandolinu ili je tanko narežite. Mrkvu očistite i nasjeckajte na kockice. Stavite kuhati leću u slanu vodu. Na ulju staklasto prepržite luk i dodajte češnjak, a kad zamiriši, dodajte zelje. Zalijte dijelom temeljca, promiješajte, dodajte ostalo nasjeckano povrće i pirjajte desetak minuta. Dodajte leću, promiješajte, posolite i pirjajte dok povrće ne omekša. Posolite, popaprite. Prije posluživanje posipajte na kolutiće izrezanim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:11