MAŠTOVITA JELA

JELA OD STAROG KRUHA: Torta od pannetonea

 Marko Miščević
Ove godine više ne bacajte stari kruh i priključite se svjetskom pokretu u kojem i slavni kuhari od njega pripremaju maštovita jela. A, prije njihovih, isprobajte naše recepte.

Trebat će vam:

100 g rastopljenog maslaca
100 g smeđeg šećera
velika žlica cimeta
3 jabuke (Granny smith)
100 g grožđica
1 nar
ostaci panettonea minimalno 500 g

Preljev:

500 ml slatkog vrhnja za šlag
80 g šećera
3 jaja
štapić vanilije
1 vanilin šećer

Marko Miščević

Priprema:

Ostatke panettonea izrezati na šnite. Ovi sastojci dovoljni su za 500 g slatkog kruha. U posudi rastopiti maslac. U zdjelici smeđi šećer izmiješati s cimetom. Jabuke oguliti i izrezati na kockice. Pećnicu zagrijati na 180 °C. Okrugli kalup za pečenje premazati maslacem i početi slagati kriške panettonea. Svaki komad premazati maslacem, posuti šećerom s cimetom i na jednu stranu staviti kockice jabuke i tako slagati u krug dok se ne potroše svi sastojci. U posudu staviti vrhnje za šlag, šećer, jaja, sjemenke vanilije i vanilin šećer te dobro izmiksati. Pjenastom smjesom preliti kolač vrlo lagano da tijesto polako upije tekućinu. Vrh kolača posuti suhim grožđicama. Ostaviti da stoji 15 minuta te staviti u zagrijanu pećnicu na 180 °C da se peče 20 minuta. Ohlađeni kolač ukrasiti narom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:51