LOVCI U KUHINJI

JELA S DIVLJAČI: Kalja s veprom

 Mario Kučera / Hanza Media
Najbolji recepti s divljači...

Trebat će vam:

1 kg veprova mesa
1 veći luk
4 češnja češnjaka
1 manja ili pola veće glavice kupusa
4 veće mrkve
4 krumpira
1-2 žličice mljevene slatke paprike
sol, papar

Zagreb 30012017 Jela od divljaci Lovacka kuharica Foto Mario Kucera

Vepra držati u pacu dva do tri dana kako bi meso omekšalo. Na masnoću staviti meso zajedno s krupnije narezanim lukom i kratko ga zapeći pa uliti vode i ostaviti da se kuha na laganoj vatri. Na pola kuhanja dodati narezano zelje, mrkvu i krumpire. Ubaciti i cijele češnjeve češnjaka i začiniti mljevenom paprikom, solju i paprom. Zaliti vodom i ostaviti da se krčka dok meso ne bude mekano. Poslužiti s domaćim kukuruznim kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:19