LOVCI U KUHINJI

JELA S DIVLJAČI: Kalja s veprom

Zagreb 30012017
Jela od divljaci Lovacka kuharica
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Najbolji recepti s divljači...

Trebat će vam:

1 kg veprova mesa 
1 veći luk 
4 češnja češnjaka 
1 manja ili pola veće glavice kupusa 
4 veće mrkve 
4 krumpira 
1-2 žličice mljevene slatke paprike 
sol, papar

Zagreb 30012017 Jela od divljaci Lovacka kuharica Foto Mario Kucera 

Vepra držati u pacu dva do tri dana kako bi meso omekšalo. Na masnoću staviti meso zajedno s krupnije narezanim lukom i kratko ga zapeći pa uliti vode i ostaviti da se kuha na laganoj vatri. Na pola kuhanja dodati narezano zelje, mrkvu i krumpire. Ubaciti i cijele češnjeve češnjaka i začiniti mljevenom paprikom, solju i paprom. Zaliti vodom i ostaviti da se krčka dok meso ne bude mekano. Poslužiti s domaćim kukuruznim kruhom.

Izdvajamo

Iz drugih medija