LOVCI U KUHINJI

JELA S DIVLJAČI: Vepar s ječmom i bundevom

 Mario Kučera / Hanza Media
Najbolji recepti s divljači...

Trebat će vam:

600 g veprova mesa
2 luka
400 g bundeve
400 g ječmene kaše
5 češnjeva češnjaka
peršinov list
lovorov list
1 žličica kurkume
sol, papar, mljevena slatka paprika
1 žlica masti

Zagreb 30012017 Jela od divljaci Lovacka kuharica Foto Mario Kucera

Meso divlje svinje staviti u pac barem dva-tri dana prije pripreme kako bi omekšalo. Izrezati meso na kockice i pirjati na masti na jačoj vatri, a zatim dodati nasjeckani luk i češnjak, lovorov list, smanjiti vatru i podliti s vodom. Skuhati ječmenu kašu. Bundevu oguliti i izrezati na kocke, ne presitne. Dinstati meso dok ne omekša, posuti mljevenom crvenom paprikom. Dodati potom ocijeđenu i ispranu ječmenu kašu, promiješati, uliti vode ako je potrebno, a 10, 15 minuta prije kraja kuhanja dodati i bundevu. Ona se dodaje zadnja da se ne raskaši kuhanjem. Na kraju posoliti i popapriti te dodati kurkumu i peršinov list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:16