Trebat će vam:
600 g veprova mesa 2 luka 400 g bundeve 400 g ječmene kaše 5 češnjeva češnjaka peršinov list lovorov list 1 žličica kurkume sol, papar, mljevena slatka paprika 1 žlica masti |
Meso divlje svinje staviti u pac barem dva-tri dana prije pripreme kako bi omekšalo. Izrezati meso na kockice i pirjati na masti na jačoj vatri, a zatim dodati nasjeckani luk i češnjak, lovorov list, smanjiti vatru i podliti s vodom. Skuhati ječmenu kašu. Bundevu oguliti i izrezati na kocke, ne presitne. Dinstati meso dok ne omekša, posuti mljevenom crvenom paprikom. Dodati potom ocijeđenu i ispranu ječmenu kašu, promiješati, uliti vode ako je potrebno, a 10, 15 minuta prije kraja kuhanja dodati i bundevu. Ona se dodaje zadnja da se ne raskaši kuhanjem. Na kraju posoliti i popapriti te dodati kurkumu i peršinov list.