LOVCI U KUHINJI

JELA S DIVLJAČI: Vepar s ječmom i bundevom

Zagreb 30012017
Jela od divljaci Lovacka kuharica
Foto Mario Kucera
Mario Kučera / Hanza Media

Najbolji recepti s divljači...

Trebat će vam:

600 g veprova mesa 
2 luka 
400 g bundeve 
400 g ječmene kaše 
5 češnjeva češnjaka 
peršinov list 
lovorov list 
1 žličica kurkume 
sol, papar, mljevena slatka paprika 
1 žlica masti

Zagreb 30012017 Jela od divljaci Lovacka kuharica Foto Mario Kucera 

Meso divlje svinje staviti u pac barem dva-tri dana prije pripreme kako bi omekšalo. Izrezati meso na kockice i pirjati na masti na jačoj vatri, a zatim dodati nasjeckani luk i češnjak, lovorov list, smanjiti vatru i podliti s vodom. Skuhati ječmenu kašu. Bundevu oguliti i izrezati na kocke, ne presitne. Dinstati meso dok ne omekša, posuti mljevenom crvenom paprikom. Dodati potom ocijeđenu i ispranu ječmenu kašu, promiješati, uliti vode ako je potrebno, a 10, 15 minuta prije kraja kuhanja dodati i bundevu. Ona se dodaje zadnja da se ne raskaši kuhanjem. Na kraju posoliti i popapriti te dodati kurkumu i peršinov list.

Izdvajamo

Iz drugih medija