ŠTO ZA RUČAK?

JELOVNIK ZA SIJEČANJSKE ŠTEDLJIVCE: Piletina s komoračem

Zagreb, 181217.
Skromna zimska jela pripremila je Mateja Domitrovic.Grah sa zeljem i kobasicom, salata s piletinom i koromacem, zganci s cvarcima, grilani jeger s lukom, tjestenina s salsom i povrtni popeci na salati.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Nakuhali smo se za blagdane, no kuhamo i dalje, samo u ovo postpraznično vrijeme ipak nastojimo biti racionalniji.

1 pileća prsa
1 komorač
2 mrkve
2 češnja češnjaka
1 dcl bijelog vina
timijan
maslinovo ulje
sol
papar

 

Zagreb, 181217.
Skromna zimska jela pripremila je Mateja Domitrovic.Grah sa zeljem i kobasicom, salata s piletinom i koromacem, zganci s cvarcima, grilani jeger s lukom, tjestenina s salsom i povrtni popeci na salati.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Pileća prsa otkoštiti i maknuti ima kožu, prsa narežite na manje komade, a kožu i kost pospremite u zamrzivač za temeljac ili juhu. Na ulju popržite piletinu pa je maknite iz tave. Komorač narežite na tanje trake, ne pretanke, oko pola centimetra. Na maslinovu ulju popecite komorač i mrkvu koju ste prethodno ogulili i narezali uzdužno na komade veličine zalogaja. Pospite ih timijanom. Podlijte bijelim vinom i dodajte malo vode ako će se povrće kasnije lijepiti za tavu. Pazite da se komorač i mrkva ne prekuhaju jer povrće mora malo hrskati. Kada je povrće gotovo, vratite piletinu u tavu, posolite i malo popaprite te na kraju pospite sjeckanim zelenim dijelom komorača.

Izdvajamo

Iz drugih medija