ŠTO ZA RUČAK?

JELOVNIK ZA SIJEČANJSKE ŠTEDLJIVCE: Ražnjići od jegera

Zagreb, 181217.
Skromna zimska jela pripremila je Mateja Domitrovic.Grah sa zeljem i kobasicom, salata s piletinom i koromacem, zganci s cvarcima, grilani jeger s lukom, tjestenina s salsom i povrtni popeci na salati.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Nakuhali smo se za blagdane, no kuhamo i dalje, samo u ovo postpraznično vrijeme ipak nastojimo biti racionalniji.

1 jeger
štapići za ražnjiće
luk
kruh

 

Zagreb, 181217.
Skromna zimska jela pripremila je Mateja Domitrovic.Grah sa zeljem i kobasicom, salata s piletinom i koromacem, zganci s cvarcima, grilani jeger s lukom, tjestenina s salsom i povrtni popeci na salati.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Jeger oguliti i izrezati na kockice veličine zalogaja. Nabosti ih na štapiće za ražnjić. Ako želite, između možete nabosti luk. Ima i drugog povrća u dućanima, no birajte ono što je sezonsko. Ražnjiće popecite na običnoj ili roštilj tavi i okrenite ih. Servirajte ih s narezanim lukom ili ljutikom, kruhom, senfom, majonezom ili napravite neki svoj omiljeni umak. Uz ražnjiće i umak možete poslužiti pečene krumpiriće.

Izdvajamo

Iz drugih medija