ŠTO ZA RUČAK?

JELOVNIK ZA SIJEČANJSKE ŠTEDLJIVCE: Zapečena tjestenina

Zagreb, 181217.
Skromna zimska jela pripremila je Mateja Domitrovic.Grah sa zeljem i kobasicom, salata s piletinom i koromacem, zganci s cvarcima, grilani jeger s lukom, tjestenina s salsom i povrtni popeci na salati.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Nakuhali smo se za blagdane, no kuhamo i dalje, samo u ovo postpraznično vrijeme ipak nastojimo biti racionalniji.

250 g rigatona
penna ili neke druge tjestenine
1 konzerva pelata ili sjeckane rajčice plus jedno pakiranje pasirane rajčice
2-3 češnja češnjaka
suhi timijan i bosiljak
peršinov list
sol
malo šećera
250 g ricotta sira
2 žlice parmezana
1 mozzarella

 

Zagreb, 181217.
Skromna zimska jela pripremila je Mateja Domitrovic.Grah sa zeljem i kobasicom, salata s piletinom i koromacem, zganci s cvarcima, grilani jeger s lukom, tjestenina s salsom i povrtni popeci na salati.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Na maslinovo ulje staviti sjeckani češnjak i kad zamiriši dodati sjeckanu rajčicu i pasiranu rajčicu te sve začine. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri dok se umak malo ne reducira, odnosno pogusti. Posoliti ga i dodati malo šećera ako je prekiseo. Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi, ocijediti je i malo zamastiti maslinovim uljem. U umak umiješati ricottu (možete dodati i mascarpone) pa ga lagano pomiješati s tjesteninom. Premjestiti tjesteninu u vatrostalnu posudu, poslagati po vrhu narezanu mozzarellu i posuti parmezanom. Zapeći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija