TAJNI SASTOJAK

Još uvijek nije prekasno za pripremu džema od šljiva, ove godine napravili smo jedan od najboljih

 Marko Miscevic/Cropix
Slatko kiselkasti džem s notom amaretta sjajno se slaže uz klasičan doručak kao što su kruh i maslac, ali i u slasticama

Trebat će vam:

1 kg šljiva
250 g šećera
80 ml amaretta
sok jednog limuna
1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema:

Šljive očistite i prepolovite ili narežite na još manje komadiće. Ubacite ih u posudu za pečenje, dodajte limunov sok, 40 ml amaretta i vaniliju, pomiješajte, a zatim po šljivama pospite šećer. Stavite u pećnicu na 1,5 do 2 sata. Šljive nakon sat vremena povremeno možete promiješati. Pecite ih sve dok ne poprime tamniju boju. Kada izvadite šljive iz pećnice, dobro promiješajte i dodajte preostalih 40 ml amaretta.

Navedene količine bit će dovoljne za pripremu dvije manje ili jedne veće teglice džema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2021 11:22