Okusi ljeta

Ukusna juha od boba i fete pravo je osvježenje na tanjuru

Ako tražite jednostavnu, ali punu okusa i svježine ljetnu juhu, ova kremasta juha od boba s fetom bit će pravo otkriće

Juha od boba s fetom

Trebat će vam:

400 g boba (svježeg ili smrznutog)

1 srednji luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1 srednji krumpir, oguljen i narezan na kockice (po želji, za kremastiju juhu)

1 litra povrtnog ili pilećeg temeljca

2 žlice maslinovog ulja

šaka svježih listova metvice, nasjeckanih

150 g feta sira, izmrvljenog

sol i papar po ukusu

sok od pola limuna (po želji)

Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pržite dok ne omekšaju i zamirišu, oko 5 minuta. Dodajte narezani krumpir i bob, promiješajte i pirjajte nekoliko minuta. Ulijte temeljac, pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte 30 minuta, dok bob i krumpir ne omekšaju. Štapnim mikserom usitnite juhu do željene teksture (možete ostaviti i dio boba cijelog za strukturu). Umiješajte nasjeckanu metvicu, posolite, popaprite i po želji dodajte sok od limuna. Poslužite juhu toplo, posutu izmrvljenim feta sirom i još malo metvice za dekoraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 17:23