Juha od boba s fetom
Trebat će vam:
400 g boba (svježeg ili smrznutog)
1 srednji luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 srednji krumpir, oguljen i narezan na kockice (po želji, za kremastiju juhu)
1 litra povrtnog ili pilećeg temeljca
2 žlice maslinovog ulja
šaka svježih listova metvice, nasjeckanih
150 g feta sira, izmrvljenog
sol i papar po ukusu
sok od pola limuna (po želji)
Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pržite dok ne omekšaju i zamirišu, oko 5 minuta. Dodajte narezani krumpir i bob, promiješajte i pirjajte nekoliko minuta. Ulijte temeljac, pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte 30 minuta, dok bob i krumpir ne omekšaju. Štapnim mikserom usitnite juhu do željene teksture (možete ostaviti i dio boba cijelog za strukturu). Umiješajte nasjeckanu metvicu, posolite, popaprite i po želji dodajte sok od limuna. Poslužite juhu toplo, posutu izmrvljenim feta sirom i još malo metvice za dekoraciju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....