Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 velike glavice komorača (narezanog na tanke ploške)
- 4 lista celera
- 6 češnjeva češnjaka
- 8 sitno sjeckanih sušenih rajčica iz ulja
- svježe istučena mješavina začina (sjemenke korijandra, malo kumina)
- 1 l pilećeg temeljca
- 0,5 dl maslinova ulja
- 100 g kuhane leće, može i iz konzerve
Priprema
1. korak
Na maslinovom ulju koromač, celer i češnjak pirjati oko pet minuta dok ne omekšaju.
2. korak
Dodati mješavinu začina i lovorov list, te podliti pilećim temeljcem. Kad provri, kuhati još pola sata na laganoj vatri.
3. korak
Maknuti s vatre i izmiksati u blenderu s kuhanom lećom. Na maloj tavici na ostatku maslinova ulja prepržiti sušene rajčice iz ulja i dodati u krem juhu neposredno prije
serviranja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....