Juha od koromača i sušenih rajčica

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 velike glavice komorača (narezanog na tanke ploške)
  • 4 lista celera
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 8 sitno sjeckanih sušenih rajčica iz ulja
  • svježe istučena mješavina začina (sjemenke korijandra, malo kumina)
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 0,5 dl maslinova ulja
  • 100 g kuhane leće, može i iz konzerve

Priprema

1. korak

Na maslinovom ulju koromač, celer i češnjak pirjati oko pet minuta dok ne omekšaju.

2. korak

Dodati mješavinu začina i lovorov list, te podliti pilećim temeljcem. Kad provri, kuhati još pola sata na laganoj vatri.

3. korak

Maknuti s vatre i izmiksati u blenderu s kuhanom lećom. Na maloj tavici na ostatku maslinova ulja prepržiti sušene rajčice iz ulja i dodati u krem juhu neposredno prije

serviranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 23:35