Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2 veća ili tri manja poriluka
- 3 veće korabe
- 3 žlice maslinova ulja
- šalica sirutke
- žličica slatke paprike
- 2 žlice vrhnja
- sol, papar
Priprema
1. korak
Nasjeckajte poriluk na tanke ploške. Ogulite korabicu i narežite na ploške pa na rezance. U tavi zagrijte ulje, pa dodajte poriluk. Pirjajte desetak minuta, pa dodajte i korabu.
2. korak
Začinite s pola žlice slatke paprika. Pirjajte još pet minuta, pa podlijte mješavinom sirutke i vode, otprilike u istom omjeru.
3. korak
Dodajte začine. Pustite neka se juha kuha još petnaestak minuta. Kad maknete s vatre, u svaki tanjur dodajte po žlicu kiselog vrhnja, po želji s još malo paprike.
4. korak
Savjet: Ova je lagana juha pravo ljetno osvježenje – kiselkasta je što još i pojačava taj dojam. Ako vam se ovakva juha čini previše dijetalnom, dodajte joj noklice (recimo od jaja, crnog brašna i malo ribanog sira), šalicu prosa ili kvinoje. U tom slučaju ćete dobiti nešto više nalik ljetnom varivu. Oni ovisni o mesu u ovu juhu mogu dodati i pileće batake, ali odlično će pristajati i jetrica. Dakako, juhu možete pojačati odnosno zgusnuti i dodavanjem kockica krumpira, ali u tom slučaju juha više neće biti pogodna za podgrijavanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....