Klasik s tvistom

Juha od rajčice nikad nije bila ovako dobra, isprobajte je uz ovaj dodatak i više je nećete raditi drugačije

 Zoranm/Getty Images
Postoje ti neki recepti koji nas naprosto oduševe koliko mogu biti bolji uz samo jednu malu promjenu, ovo je jedan od njih
Postoje ti neki recepti koji nas naprosto oduševe koliko mogu biti bolji uz samo jednu malu promjenu, ovo je jedan od njih

Trebat će vam:

3-5 zrelih rajčica
3-4 režnja češnjaka
1 veći luk
1 šaka svježeg bosiljka
1 manji svježi krastavac
sol i papar
1 žličica šećera
maslinovo ulje

Priprema:

U veći lonac stavite ulje, zagrijte ga pa na njemu pirjajte sitno sjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte protisnuti češnjak, pirjajte pola minute pa dodajte na kockice nasjeckanu rajčicu.

Kuhajte 5 minuta, zalijte pelatima i kuhajte još 20 minuta.

Na kraju ubacite bosiljak, začinite soli i paprom, dodajte i šećer.

Izmiksajte štapnim mikserom kako biste dobili gustu juhu.

Poslužite ohlađeno uz sitno sjeckani krastavac koji ste rasporedili po vrhu, a dodati možete i kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 00:06