Juha od rajčice s graškom, mrkvom i lukom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 luk
  • 3 mrkve
  • 200 g graška
  • 1 češnjak
  • sol, voda
  • 500 ml pasirane rajčice

Priprema

1. korak
Dinstati luk na vodi, kad omekša, dodati narezanu mrkvu i dinstati dok mrkva ne omekša. Dodati grašak i bijeli luk podliti vodom i pasiranom rajčicom, posoliti i kuhati oko 40 min dok povrće ne omekša. Po želji se još u juhu moze dodati kiselog kupusa.

Veganski recept (vrlo jednostavna i fina juha) – dinstati luk na vodi, kad omekša, dodati narezanu mrkvu i dinstati dok mrkva ne omekša. Dodati grašak i bijeli luk podliti vodom i pasiranom rajčicom, posoliti i kuhati oko 40 min dok povrće ne omekša. Po želji se još u juhu moze dodati kiselog kupusa. – poslužiti uz dvopek ili integralni kruh.

Izdvajamo