Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 luk
- 3 mrkve
- 200 g graška
- 1 češnjak
- sol, voda
- 500 ml pasirane rajčice
Priprema
1. korak
Dinstati luk na vodi, kad omekša, dodati narezanu mrkvu i dinstati dok mrkva ne omekša. Dodati grašak i bijeli luk podliti vodom i pasiranom rajčicom, posoliti i kuhati oko 40 min dok povrće ne omekša. Po želji se još u juhu moze dodati kiselog kupusa.
Veganski recept (vrlo jednostavna i fina juha) – dinstati luk na vodi, kad omekša, dodati narezanu mrkvu i dinstati dok mrkva ne omekša. Dodati grašak i bijeli luk podliti vodom i pasiranom rajčicom, posoliti i kuhati oko 40 min dok povrće ne omekša. Po želji se još u juhu moze dodati kiselog kupusa. – poslužiti uz dvopek ili integralni kruh.