
Američka slastičarka, autorica kuharica i vlasnica Milk Bara, Christina Tosi, nedavno je na svom Instagram profilu podijelila trik koji nam se prilično svidio i kojem ćemo se ovog ljeta sigurno vratiti. Ona je, naime, objasnila kako u ljetno vrijeme uvijek traži osvježenje te kako je na ideju sokova od džemova došla kada ga je tražila upravo u svom hladnjaku. Shvatila je kako u vratima drži hrpu teglica s džemovima, koji nikako da se potroše i onda ih odlučila spojiti s mineralnom vodom. Tako je dobila predobro, svježe, slatkasto kiselkasto ljetno piće gotovo u trenu, a tako efektno i ukusno.
Ona džemove premazuje s unutrašnje strane po stijenkama čaše, a zatim jednostavno dodaje hladnu mineralnu vodu i odmah poslužuje. Iako nam je i ta, jednostavna i praktična ideja odlična, još nam bolje zvuči i podizanje cijele stvari na višu razinu i dodavanje, primjerice, gina ili votke, kako bismo napravili kućne koktele.
Recimo, spojili bismo džem od maline s malo gina, tonikom, sokom limuna, mentom i poslužili ga uz puno leda, a votku bismo uparili s marmeladom od limuna, bosiljkom i mineralnom vodom ili kvalitetnijim tonikom.
Na rub čaše uvijek možete staviti i krišku limuna ili limete ili ga, pak, natrljati limunom i obložiti soli, šećerom ili, primjerice, malinom ili drugim voćem u prahu. Izgledat će efektno i kao da ste u pripremu uložili zbilja puno truda, a zapravo će cijela stvar biti gotova u manje od 5 minuta. A upravo je to ono što nam u vrućim ljetnim danima i treba!
Komentari
0