ULTIMATIVNI KLASIK

Kod Bake su špek fileki na meniju svaki dan, a od sad ih i mi radimo po ovom provjerenom receptu

 Neja Markicevic/Cropix
Kultno jelo za nas je pripremio Zdravko Andri iz restorana Kod Bake u Kapelici kod Garešnice

Trebat će vam:

2 kg fileka
1 kg crvenog luka
300 g češnjaka
5 listova lovora
300 g slanine
400 g korjenastog povrća
5 l goveđeg temeljca
2 dl masnoće
150 g krušnih mrvica
5 jušnih žlica pirea od rajčice
začini
4 žlice začinske crvene paprike i 1 žlica ljute crvene paprike

Priprema:

Na masnoći pirjati luk i slaninu nasjeckane na kockice, dodati češnjak i fileke. U temeljcu prokuhati korjenasto povrće, usitniti ga blenderom ili štapnim mikserom tako da bude kremasto i gusto, zaliti fileke, dodati lovorov list i začine, pire od rajčice i pustiti da prokuha 30 minuta. U punom vrenju dodati crvenu začinsku papriku i ljutu papriku, dotjerati okuse i kuhati još 15 minuta. Na kraju prema potrebi dodati prosijane krušne mrvice i parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 11:06