Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 150 g brašna
- 2 žlice lanenih posija
- 2 žličice praška za pecivo
- 80 g smeđeg šećera
- prstohvat cimeta
- prstohvat klinčića
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 180 g čvrstog jogurta
- 1 žlica meda
- 3 žlice ulja
- 2 manje jabuke
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
1. korak
Obložite kalup promjera 20 cm papirom za pečenje i ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, lanene posije, prašak za pecivo, smeđi šećer, cimet, klinčić i sol. U drugoj pomiješajte sve tekuće sastojke: jaje, jogurt, med i ulje. Ogulite jabuke i očistite ih, a zatim u blenderu jednu pretvorite u kašicu pa je dodajte u tekuće sastojke.
2. korak
Drugu jabuku narežite na kockice i ostavite je sa strane. Sjedinite suhe i tekuće sastojke, a na kraju umiješajte i kockice jabuke. Prelijte smjesu u kalup i pecite otprilike 45 min.