MALA ŠKOLA DOBRE HRANE

KONAČNO PROVJEREN RECEPT: Napravite domaći pesto od bosiljka i više nikada nećete kupiti onaj u dućanu!

Zucchini noodles with pesto and green peas.Top view
Getty Images/iStockphoto

Uzeli smo mužar u ruke i napravili mirisan, svjež, savršen pesto koji smo pomiješali s tjesteninom!

Pesto Genovese

3 češnja češnjaka
1 veća vezica svježeg bosiljka
maslinovo ulje
šaka pinjola
sirevi pecorino i parmezan

 

U mužar prvo stavite češnjak, zatim dodajte malo krupne soli, papra i češnjak pretvorite u pastu. Natrgajte bosiljak. Pinjole blago tostirajte na suhoj tavi, a zatim ih pustite da se ohlade na sobnu temperaturu. Kružnim pokretima izradite bosiljak, zatim pinjole i postupno dodajite maslinovo ulje do željene gustoće. Na samom kraju dodajte pecorino i parmezan.

Izdvajamo

Iz drugih medija