JEDNOSTAVAN RECEPT

KOOHAČE U RUKE: Napravite brze špecle od špinata i poslužite ih s preprženom pancetom!

Zagreb, 121018.
Jarun.
Privatan stan.
Tjedni menu.
Spacle s pancetom.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Tjestenina koju je jako lako obožavati...

SAVJETI ZA JOŠ BOLJE ŠPECLE:

Ako ne posjedujete spravicu za špecle, sami osmislite način kako ćete ih istiskivati. Mi smo ovaj put odabrali vrećicu za zamrzavanje, ali vi možete koristiti i ribež ili cjedilo koje ima šire rupe.

Igrajte se s povrćem. Umjesto špinata ubacite pire od buče ili neko drugo povrće po želji.

Kada protisnete svu smjesu, lagano promiješajte tijesto u vodi da se ne slijepi.

Špecle možete raditi i u slatkoj verziji te ih na kraju na tavici ''okrenuti'' u maslacu, šećeru i krušnim mrvicama.

 

Trebat će vam:

150 grama glatkog brašna
malo soli
350 grama špinata
80 g jogurta
2 jaja

Za umak:

malo malsaca
1 mladi luk
100 g pancete
50 grama feta sira
sol

Zagreb, 121018.
Jarun.
Privatan stan.
Tjedni menu.
Spacle s pancetom.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Špinat skuhajte, ocijedite od vode i usitnite. Stavite sa strane. U posebnoj posudi izmiješajte jaja, dodajte špinat, malo soli, jogurt i brašno. Kad se smjesa formirala, prebacite ju u vrećicu za zamrzavanje i odrežite joj jedan vrh i kroz njega u kipuću slanu vodu istiskujte špecle. Kuhane su kad isplivati na površinu, za koje 3 minute. Za umak, otopite maslac i na njemu ispržite mladi luk. Dodajte nasjeckanu panceti i posolite po ukusu, ako je potrebno zbog pancete. Ubacite i špecle te sve još jednom promiješajte. Poslužite s komadićima feta sira.

Izdvajamo

Iz drugih medija