SLOJEVITI UŽITAK

Kremasti složenac s junetinom i pire krumpirom koji rado jedemo i dan kasnije

Ako tražite zasitan, slojevit i domaći obrok iz pećnice, ovaj složenac od krumpira i mljevene junetine pruža savršen spoj bogatog okusa i nježne teksture

SLOŽENAC OD KRUMPIRA I MLJEVENOG MESA

Trebat će vam:
1 kg krumpira
800 g mljevene junetine
2 mrkve
1 luk
1 manji komad korijena celera
2 žlice koncentrata rajčice
1 žličica timijana
1 žličica origana
200 ml bijelog vina
300 ml temeljca (mesnog ili povrtnog)
sol i papar
malo mlijeka
maslac
maslinovo ulje

Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte junetinu. Kada poprimi boju, maknite je iz tave pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk, mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta, dodajte koncentrat rajčice, timijan, origano, sol i papar pa zalijte bijelim vinom. Pustite da u potpunosti ispari, a zatim dodajte temeljac. Krčkajte oko sat vremena. Za to vrijeme skuhajte krumpir u kori. Dva krumpira ostavite sa strane, a ostatak pomiješajte s mlijekom i maslacem i pretvorite u pire. Krumpire koje ste ostavili sa strane narežite na ploške. Maslacem premažite posudu za pečenje, na dno stavite ploške krumpira, na ploške dodajte meso, a na meso pire krumpir. Pecite u pećnici dok ne poprimi boju. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2025 16:47