Kruh s maslinovim uljem, tamnom čokoladom i tikvicama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • (za dvije štruce)
  • maslac za namastiti kalupe
  • 1 i 1/2 šalica raženog brašna
  • 1 i 1/2 šalica namjenskog brašna za kolače
  • 1/2 šalice kakaa
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 i 1/2 žličica soli
  • 1 šalica grubo samljevenih prženih lješnjaka
  • 220 g gorke čokolade nasjeckane na komade
  • 1/2 šalice maslinova ulja
  • 1 šalica kiselog mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 i 1/2 šalica šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 4 šalice naribanih, svježih tikvica

Priprema

1. korak

Naribajte tikvice i stavite na kuhinjske papire koji će upiti višak vlage. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Namastite kalupe za kruh maslacem ili ih obložite masnim papirom. Stavite sa strane.

U velikoj posudi pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Dodajte pržene lješnjake i čokoladu.

2. korak

U drugoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, kiselo mlijeko, jaja, šećer i vaniliju. Na kraju ubacite tikvice i sve zajedno promiješajte.

Ubacite suhe sastojke u smjesu s tikvicama i još jednom dobro izmiješajte i izlijte smjesu u kalupe.

3. korak

Ubacite ih u pećnicu i pecite 50 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade (10 minuta).

Nakon toga ih izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se hlade (još 10 minuta).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 00:04