Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- (za dvije štruce)
- maslac za namastiti kalupe
- 1 i 1/2 šalica raženog brašna
- 1 i 1/2 šalica namjenskog brašna za kolače
- 1/2 šalice kakaa
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 i 1/2 žličica soli
- 1 šalica grubo samljevenih prženih lješnjaka
- 220 g gorke čokolade nasjeckane na komade
- 1/2 šalice maslinova ulja
- 1 šalica kiselog mlijeka
- 2 jaja
- 1 i 1/2 šalica šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 4 šalice naribanih, svježih tikvica
Priprema
1. korak
Naribajte tikvice i stavite na kuhinjske papire koji će upiti višak vlage. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Namastite kalupe za kruh maslacem ili ih obložite masnim papirom. Stavite sa strane.
U velikoj posudi pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Dodajte pržene lješnjake i čokoladu.
2. korak
U drugoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, kiselo mlijeko, jaja, šećer i vaniliju. Na kraju ubacite tikvice i sve zajedno promiješajte.
Ubacite suhe sastojke u smjesu s tikvicama i još jednom dobro izmiješajte i izlijte smjesu u kalupe.
3. korak
Ubacite ih u pećnicu i pecite 50 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade (10 minuta).
Nakon toga ih izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se hlade (još 10 minuta).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....