Krumpir je najučestaliji sporedni lik na našim tanjurima, osuđen da bude lijeni prilog u nedostatku vremena i inspiracije. Ali prvi mladi krumpiri, oni toliko tanke kore da ih ne treba guliti, nego samo dobro očetkati, zaslužuju zasjati u glavnoj ulozi. Mladi krumpir slađi je od starog, čvrst je i dobro zadržava formu, pa je idealan za salate s bogatim aromama. A ako ćete ih “samo peći” - dajte im barem malo dodatne pažnje jer to zaslužuju. Ovaj jednostavni recept za "zgnječene" krumpire zato napravite što prije!
ZGNJEČENI KRUMPIRI
Trebat će vam:
500 g mladih krumpira podjednake veličine
150 g maslaca
svježi vlasac, timijan
svježa čili papričica
150 g rukole
Priprema:
Krumpire dobro očetkajte pa kuhajte u ljusci oko 10 minuta. Lim obložite masnim papirom. Krumpire ocijedite i osušite pa prebacite u lim. Svaki zgnječite batom za meso. Prelijte krumpir rastopljenim maslacem pa pospite začinima - nasjeckanim vlascem i listićima timijana. Pecite dok lijepo ne porumeni. Prije serviranja pospite listovima rukole i po želji dodajte sjeckanu ljutu papričicu.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice već je u prodaji. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!
DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....