SLATKE KRUŠKE

KRUŠKE NA STOLU: Čokoladni kolač s kruškama

Marko Miščević

Vrijeme je za kruške!

Trebat će vam:

5 jaja
4 kruške
200 g čokolade za kuhanje
80 g šećera
100 g glatkog brašna 
vanilin šećer
prašak za pecivo
80 g margarina

Marko Miščević
 

Priprema:

Oguliti kruške i narezati ih na kockice. Čokoladu za kuhanje i margarin staviti u posudu i otopiti na laganoj vatri, paziti da se smjesa ne pregrije. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i od njih napraviti čvrsti snijeg, staviti sa strane. Žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izmiksati i polako ulijevati još mlaku čokoladu, sjediniti sastojke. Mikser zamijeniti pjenjačom i lagano umiješati brašno s praškom za pecivo te dodavati žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka. U protvan prekriven papirom za pečenje na dno uliti malo smjese i rasporediti dio krušaka koje opet treba prekriti čokoladnom smjesom te dodati ostatak krušaka i smjese. Slažući sastojke na takav način izbjegne se da sve kruške budu na dnu kolača. Kolač staviti u zagrijanu pećnicu na 180 ºC i peći otprilike 40 minuta. Biskvit je vrlo lagan i sočan pa se slastica može servirati i mlaka.

Izdvajamo

Iz drugih medija