FOOD FILM FESTIVAL

KUĆICA AMERICAN BAR DOLLAR: Philly cheesesteak sandwich

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

150 g ramsteka
100 g sira ementalera
curry
sol
papar
šampinjoni
začinsko bilje
maslac
senf
ocijeđene naranče
maslinovo ulje
topivi sir
malo brašna

Marko Miščević / HANZA MEDIA


Ramstek natrljajte solju i paprom, premažite uljem pa neka stoji u hladnjaku 24 sata. Gljive narežite na kriške, pomiješajte ih sa začinskim biljem (bosiljak, timijan, origano) i prelijte s malo maslinova ulja. Ramstek pecite na roštilju i prije rezanja ga ostavite dvije minute. Prepecite marinirane gljive. Pecivo premažite maslacem pa ga tostirajte. U pecivo stavite na tanke kriške narezan ramstek, emulziju koju ste napravili od senfa, maslinova ulja, narančina soka i šarenog papra i umak od sira (lagano zagrijte maslac, dodajte glatko brašno koje pustite da pozlati, ulijte mlijeko i uz stalno miješanje dodajte topivi sir, sol i curry). Tanko narežite meso, stavite ga u pecivo zajedno s gljivama, narezanom salatom iceberg i prelijte umakom od sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:22