ZA RUČAK

KUHAMO S BATATOM: Čokoladni brownie s batatom

 Berislava Picek / Hanza Media
Superhrana!

Trebat će vam:

350 g skuhanog batata (očišćena gramaža)
3 jaja
80 g sirupa od datulja
1 žličica ekstrakta vanilije
50 g kokosova ulja
40 g kakaa u prahu
100 g zobenog brašna
prstohvat soli
200 g tamne čokolade (65% kakaa)
1 pakiranje kokosova mlijeka

Zagreb, 251017.
Slana i slatka jela od batata prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Batat ili više njih (ovisno o veličini) dobro operite od blata te ga u komadu stavite peći u pećnici zagrijanoj na 180° oko 45 minuta, odnosno dok potpuno ne omekša kada ubodete čačkalicu kroz njega. Zatim ga ogulite od kože te napravite pire. Dodajte mu otopljeno kokosovo ulje, sirup, jedno po jedno jaje i vaniliju te dobro izmiješajte pjenjačom. Prosijte brašno, sol i kakao u prahu te dodajte smjesi. Sve jednolično izmiješajte i prelijte u kockastu silikonsku posudu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° 18-20 minuta. Pričekajte da se biskvit potpuno ohladi te preko njega prelijte ganache dok je još u posudi. Ganache napravite tako da otopite čokoladu na pari i pjenjačom u nju dobro umiješajte kokosovo mlijeko. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći da se stisne. Po želji na vrh kolača možete posipati cvijet soli ili šip

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:43