JEDNOSTAVNO I BRZO

Kus kus s piletinom i povrćem jedite odmah, ili poslužite kao hladnu salatu za idući dan

 Fcafotodigital/Getty Images
Ovaj recept za današnji ručak možete pripremiti s lako dostupnim sastojcima koje imate kod kuće
Ovaj recept za današnji ručak možete pripremiti s lako dostupnim sastojcima koje imate kod kuće

Danas imamo jednostavan i ukusan prijedlog recepta za kus-kus s piletinom i povrćem koji možete pripremiti s lako dostupnim sastojcima. Sastojke slobodno prilagodite onome što imate u hladnjaku.

Kus kus s piletinom i povrćem

Sastojci:
200 g kus-kusa
250-300 g pilećih prsa
1 paprika (crvena ili zelena)
1 manja tikvica
1 manja glavica luka
1-2 češnja češnjaka
1 mrkva
2-3 žlice maslinova ulja
1 žličica mljevene paprike
1/2 žličice kurkume ili curryja
sol, papar
sok od pola limuna
svježi peršin ili mladi luk za dekoraciju
Priprema:
U zdjelu staviti kus-kus i dodati prstohvat soli. Zakuhati oko 250 ml vode ili pilećeg temeljca. Preliti kus-kus kipućom vodom, poklopiti i pustiti 5 minuta da upije. Pileća prsa narezati na kockice. U tavi zagrijati 1-2 žlice maslinova ulja pa dodati piletinu. Začiniti solju, paprom i mljevenom paprikom. prema želji dodati kurkumu ili curry. Pržiti 5-7 minuta dok meso ne dobije zlatnu boju i bude pečeno. U istu tavu dodati još malo ulja, nasjeckani luk i češnjak, kratko propržiti. Dodati narezanu papriku, mrkvu i tikvicu. Pržiti 6-8 minuta dok povrće ne omekša, ali da ostane lagano hrskavo. Dodati piletinu natrag u tavu s povrćem. Ubaciti pripremljeni kus-kus i sve dobro promiješati. Prema želji dodati malo limunova soka, još maslinova ulja ili dodatnih začina. Posuti svježim peršinom ili mladim lukom. Poslužiti toplo, ali ovo jelo je odlično i kao hladna salata za ručak sljedeći dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 06:42