HRSKAVO I UKUSNO

Lagani tart od tikvica s krem sirom i bosiljkom, odlična je ideja za brzi ručak ili večeru

Hrskavo tijesto, kremasti nadjev i sočne tikvice, ovaj tart izgledati kao da ste proveli sate u kuhinji, a ne zaostaje ni okusom

Tart od tikvica

Trebat će vam:

1 lisnato tijesto (oko 300 g)

3 srednje tikvice

200 g krem sira (ili ricotte)

2 jaja

100 g naribanog sira (npr. gouda, mozzarella ili parmezan)

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

2 žlice maslinova ulja

sol i papar po ukusu

svježi bosiljak ili peršin za ukras (po želji)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tikvice narežite na tanke kolutiće, a u zdjeli pomiješajte krem sir s jajima, ribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom, solju i paprom. Lisnato tijesto pažljivo razvaljajte i stavite u kalup za tart, a dno izbockajte vilicom. Polovicu smjese sira ravnomjerno rasporedite po tijestu, zatim složite sloj tikvica i preko njih nanesite ostatak smjese. Pecite tart u zagrijanoj pećnici otprilike 35 minuta dok lijepo ne porumeni. Prije posluživanja po želji ga ukrasite svježim bosiljkom ili peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 22:59