Tart od tikvica
Trebat će vam:
1 lisnato tijesto (oko 300 g)
3 srednje tikvice
200 g krem sira (ili ricotte)
2 jaja
100 g naribanog sira (npr. gouda, mozzarella ili parmezan)
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
2 žlice maslinova ulja
sol i papar po ukusu
svježi bosiljak ili peršin za ukras (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tikvice narežite na tanke kolutiće, a u zdjeli pomiješajte krem sir s jajima, ribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom, solju i paprom. Lisnato tijesto pažljivo razvaljajte i stavite u kalup za tart, a dno izbockajte vilicom. Polovicu smjese sira ravnomjerno rasporedite po tijestu, zatim složite sloj tikvica i preko njih nanesite ostatak smjese. Pecite tart u zagrijanoj pećnici otprilike 35 minuta dok lijepo ne porumeni. Prije posluživanja po želji ga ukrasite svježim bosiljkom ili peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....