paket zamrznutog lisnatog tijesta
4 glavice ljubičastog luka
1 brie sir
staklenka sušenih rajčica u maslinovom ulju
sol, papar
žličica šećera
2 žlice ulja
Tijesto izvadite iz zamrzivača. Luk ogulite i narežite na vrlo tanke polumjesece. Posolite ih. Pržite ih na ulju uz stalno miješanje dok ne omekšaju i dok se ne pretvore u “marmeladu”. Dodajte šećer i ocijeđene, nasjeckane rajčice i miješajte da se smjesa malo karamelizira. Ostavite je da se potpuno ohladi. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto. Ugrijte pećnicu na 200°C. Tijesto stavite na pleh, malo ga probockajte vilicom. Na tijesto stavite mješavinu s lukom, posipajte kockicama sira pa pecite otprilike pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....