Za sve ljubitelje čokolade!

LJETNA PITA: Čokoladna torta sa šljivama koja ne može biti ukusnija!

Slasne šljive u savršeno čokoladnom tartu!

Skuhajte šalicu čaja i uživancija u ovoj čokoladnoj divoti može početi!

Trebat će vam:

Za tijesto:

300 g oštrog brašna 
20 g kakaa u prahu 
50 g šećera 
75 g hladnog maslaca 
1 žlica kiselog vrhnja 
100 g otopljene crne čokolade 
1 jaje

Za čokoladnu kremu:

150 g maslaca 
70 g šećera 
3 žumanjka
1 jušna žlica ekstrakta vanilije 
100 g otopljene čokolade 
desetak prepolovljenih zrelih šljiva

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U veliku posudu pomiješajte suhe sastojke; brašno, kakao u prahu, šećer i maslac (pokušajte mikserom malo izraditi smjesu) zatim dodajte kiselo vrhnje, jaje i otopljenu čokoladu pa sve zajedno dobro promiješajte i zamijesite tijesto. Ne smije vam se lijepiti za prste i zato slobodno dodajte još brašna kako bi tijesto bilo meko i elastično. Oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i zatim pustite da odmori u hladnjaku kojih pola sata. U međuvremenu pripremite čokoladnu kremu. U posebnu posudu pomiješajte sve sastojke za kremu i miksajte dok ne dobijete podatnu svilenkastu kremu. Zatim, razvaljajte tijesto i pecite kojih 15 minuta, a prethodno ga nabockajte vilicom. Kad se tijesto ohladilo desetak minuta, ulijete kremu, a povrh poslažite uzdužno prepolovljene šljive. Sve zajedno pecite otprilike 35 minuta dok krema ne poveća svoj volumen.

Izdvajamo

Iz drugih medija