Ljetni burrito
Trebat će vam:
četiri velike tortilje
dvjesto grama narezane zimske salame ili slično
dvije srednje rajčice
šaka kukuruza iz konzerve
dvjesto grama topljivog ribanog sira
sol i papar po želji
ulje za premazivanje
Za umak:
dvije šalice pasirane rajčice
jedan češanj češnjaka
pola čajne žličice origana
prstohvat chilija ili ljute paprike
sol i papar po ukusu
Priprema:
U manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za umak od rajčice i lagano kuhajte na srednjoj vatri pet do deset minuta, povremeno miješajući. Tortilje položite na ravnu površinu i na sredinu svake ravnomjerno rasporedite ribani sir, preko stavite kriške rajčice, salamu i kukuruz. Začinite po želji solju i paprom. Zatim pažljivo zarolajte tortilju u oblik burritosa, pazeći da su svi sastojci dobro zatvoreni unutra. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremljene burritose premažite tankim slojem ulja da bi postali hrskavi, stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju i sir se otopi. Poslužite tople, uz pripremljeni umak od rajčice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....