NOSIMO GA I NA PLAŽU

Ljetni burrito za cijelu obitelj: gotov za pola sata, nestaje za pet minuta

Ovi ljetni burritosi spoj su jednostavnosti i okusa, hrskave izvana, sočne iznutra, s mirisnim umakom koji ih diže na novu razinu

Ljetni burrito

Trebat će vam:

četiri velike tortilje

dvjesto grama narezane zimske salame ili slično

dvije srednje rajčice

šaka kukuruza iz konzerve

dvjesto grama topljivog ribanog sira

sol i papar po želji

ulje za premazivanje

Za umak:

dvije šalice pasirane rajčice

jedan češanj češnjaka

pola čajne žličice origana

prstohvat chilija ili ljute paprike

sol i papar po ukusu

Priprema:

U manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za umak od rajčice i lagano kuhajte na srednjoj vatri pet do deset minuta, povremeno miješajući. Tortilje položite na ravnu površinu i na sredinu svake ravnomjerno rasporedite ribani sir, preko stavite kriške rajčice, salamu i kukuruz. Začinite po želji solju i paprom. Zatim pažljivo zarolajte tortilju u oblik burritosa, pazeći da su svi sastojci dobro zatvoreni unutra. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremljene burritose premažite tankim slojem ulja da bi postali hrskavi, stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju i sir se otopi. Poslužite tople, uz pripremljeni umak od rajčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 21:46