Uvijek odličan!

Ljetni sladoled od pečenih borovnica i crème fraîchea!

 Getty Images/iStockphoto
Obožavamo ljeto zbog mora i sunca, zbog sladoleda i ostalih ledenih deserata. Volimo ga i zbog finih bobica u kojima možemo uživati samo u natoplijim mjesecima.

Imamo odličnu kremastu kombinaciju koju svakako morate isprobati kod kuće. Možete se igrati s nekoliko varijanti; primjerice ako ne smijete jaja u tom slučaju izmiješajte samo borovnice i crème fraîchea, a ako ne možete nabaviti crème fraîche pomiješajte borovnice s ricotta sirom ili slastičarskom kremom. Odlično u bilo kojem slučaju!

Trebat će vam:

250 g svježih borovnica
3 žutanjka
100 g šećera
prstohvat vanilin šećra
250 g crème fraîche
180 g mlijeka

Homemade blueberry ice cream witch fresh blueberries. This creamy delicious ice cream is a perfect treat on a sunny day.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C, pleh za pečenje obložite papirom , a potom i aluminijskom folijom. Operite borovnice i rasporedite ih po papiru za pečenje. Posipajte ih s malo vanilin šećera i limunove korice. Za intenzivniji okus naribajte i malo đumbira. Pecite 12 minuta, a pleh protresite svakih 4 minute. Maknite iz pećnice i pustite da se ohladi. Stavite u blender i izmiksajte ih. U posudi izmiksajte žutanjke i šećer. U drugoj posudi zagrijte mlijeko i stavite pola mahune vanilije. Umiješajte crème fraîche, a kada mješavina počinje krčkati (ne vrijeti), maknite s vatre pa umiješajte smjesu sa žutanjcima. zatim uz konstantno miješanje ponovno vratite na vatru još koje dvije minute. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Kad se ohladilo na oko 10°C umiješajte borovnice sve zamrznite najbolje preko noći.

Želite li kremastiji sladoled, nakon tri sata zamrzavanja ponovno izmiksajte kako ne bi bio vodenast. Ako je i tada još vodenast ili bezokusan, dodajte mu par žlica meda i vanilin šećera i ponovno izmiksajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:09