Mađarica

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 8

Sastojci

  • 45 dag brašna
  • 12,5 dag maslaca
  • ,5 dag šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 2,5 dag praška za pecivo
  • 1,75 dl mlijeka
  • KREMA
  • 1,5 l mlijeka
  • 20 dag tamne čokolade
  • 6 dag kakaa
  • 45 dag šećera
  • 37,5 dag maslaca
  • 13,5 dag brašna
  • OCAKLINA
  • 10 dag maslaca
  • 10 dag čokolade

Priprema

1. korak

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Miješajući, dodajte mlijeko, cijela jaja i maslac. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

2. korak

Razvaljajte 5 tankih kora, izbodite ih vilicom i pecite na namaštenom limu 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

3. korak

Za kremu dvije trećine mlijeka, šećer i maslac zakuhajte pa prelijte preko čokolade.

4. korak

Preostalu trećinu mlijeka pomiješajte s brašnom i kakaom pa primiješajte smjesi od čokolade. Stavite kuhati dok ne provre.

5. korak

Vruću kremu premazujte po pečenim korama. Kad ste poslagali sve kore, nadjeveni kolač pritisnite teretom i ohladite.

6. korak

Za ocaklinu rastopite maslaci pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade. Prelijte preko hladnog kolača i pustite da se stisne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:45